Për klubin

Kush jemi ne?

Klubi i Shahut Dardania / Chess Club Dardania është themeluar në vitin 2014 nga shahisti shumëvjeçar Armend Budima. Klubi është i regjistruar si Organizatë jo Qeveritare (nr., regjistrimi 5115259-0 dhe me nr., fiskal 601181407), pranë organeve kompetente të Republikës së Kosovës.

Kampionët e Ligës

Që nga themelimi “Dardania” merr pjesë në Ligën Nacionale.

Klubi Shahut “Dardania” është kampion i Republikës së Kosovës për vitin 2022.

Lojtarët e saj kanë suksese të jashtëzakonshme edhe në garat individuale, vendore dhe ndërkombëtare.

Klubi aktualisht ka 11 lojtarë, nga të cilët tre (3) janë trajnerë të certifikuar nga FIDE , për mësimin me fillestar.

Kampione 2022