Kampionati Individual Evropian i shkollave 2022

11/04/2022

.

Sot përfundoi Kampionati evropian i shkollave në të cilin Kosova u përfaqësua me 4 pjesëmarrës/e.

Në grupmoshat deri në 17 vjet Ahmet Jusufi startoi nga pozita e shtatë dhe përfundoi në pozitën e shtatë me 1.5 pikë të tubuara nga 9 ndeshje. Grup mjaft i fortë në të cilin ishin edhe 4 shahistë me tituj ndërkombëtarë.

Alaudin Shtavica garoi në grupin deri në 15 vjet dhe nga 7 xhiro i tuboi 4 pikë dhe i fitoi19 pikë elo me që rast u plasua në vendin e pestë. Startoi nga pozita e tetë.

Në grupin e vajzave deri në 17 vjet Rinesa Saraçi nga 7 xhiro arriti t’i tubojë 2.5 pikë. Njësoj sikurse edhe Ahmeti, ajo e kishte grupin mjaft të fortë. Startoi nga vendi i gjashtë dhe u plasua në vendin e shtatë.

Rona Sharku garuesja në grupin e vajzave deri në 13 vjet me tri pikë arriti të plasohej në vendin e 17-të. Startoi nga pozita e 19-të.

Urojmë që kjo garë të ndikojë pozitivisht dhe t’ju japë vullnet që në vitet në vijim të përparojnë edhe më shumë në lojën e shahut.

Rezultatet Individuale :

Rezultatet Individuale :

Ahmet Jusufi : http://chess-results.com/tnr630382.aspx?lan=0&art=9&fed=KOS&turdet=YES&flag=30&snr=1

Alaudin Shtavica : http://chess-results.com/tnr630381.aspx?lan=0&art=9&fed=KOS&turdet=YES&flag=30&snr=8

Rinesa Saraçi : http://chess-results.com/tnr630376.aspx?lan=0&art=9&fed=KOS&turdet=YES&flag=30&snr=6

Rona Sharku : http://chess-results.com/tnr630374.aspx?lan=0&art=9&fed=KOS&turdet=YES&flag=30&snr=19